Translate

Keresés ebben a blogban

2014. március 22., szombat

Városliget Café & Bar

A Városliget Café & Bar a Hősök tere és a Városliget találkozásánál vár minden kulináris élvezetet kedvelőt, mégpedig csodálatos környezetben.





Nevével ellentétben, vagy inkább azt kiegészítve ez egy étterem, mégpedig nagyon ízlésesen kialakított belsővel, finom étkekkel.

Valamiért nem használhatják a Városliget étterem nevet, de azt hiszem mindenki csak így ismeri. Ha eddig nem ismerte, keresse fel.


Az ablakokból kitekintve balra a Kós Károly sétány hídja, szemben a városligeti csónakázó tó, mögötte a Vajdahunyad vár a Mezőgazdasági múzeummal. 
Kell ettől szebb környezet egy ízletes ebéd elfogyasztásához? Úgy gondolom nem, kevés ilyen adottságú hely van.


Nem csak a belső ízléses, hanem a tálalás is, itt adnak a formára a tartalom mellett.
Mi tányérhúst ettünk, ami egy tálban egy egész fogás: marha fartő leves házi daragaluskával, velő pirítóssal és a levesbéli marhahús pirított burgonyával, szilva szósszal, tormás almával.



Elsőre kevésnek tűnhet, de a végére jól laksz. Itt említenék meg egy apróságot, ami zavaró volt, mégpedig az ütemezés. Az előbb említett fogásokhoz a tányérokat, a hozzávalókat sorban tálalják, na nekünk hosszabb szünetekkel. Szerencsére a velő és a hús nem hűlt ki zavaróan, de sokkal komfortosabban éreztük volna magunkat, ha minden időben érkezik. Remélem ezen javítanak, akkor már kaphatják is a csillagot.



Közben békebeli limonádé, zárásként finom kávé, számtalan változatban, máris megértetted miért is érdemes élni.
Nagyon kellemes a terasza, csak innen nem láthatod a bevezetőben említett szépségeket.
Kelj fel, keresd fel, kóstolj, majd meglátod, megérte-e? Szerintem igen.

Még egy pár távlati kép az épületről zárásként:

























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése